יום רביעי, 16 במאי 2012

תבשיל כבש מרוקאי בתוספת משמש בכלי טאג'ין.


תבשיל כבש
תבשיל כבש מרוקאי בתוספת משמש בכלי טאג'ין

טאג'ין הוא כלי חרס מחודד עם מכסה מהמטבח המרוקאי.
הטאג'ין משמש לתבשילי קדרה מרוקאים. בטאג'ין ניתן לבשל עוף ,בשר, כבש, קוסקוס ואפילו אורז.
תבשילי קדרה מאוד אוהבים טאג'ין. המנה המוצלחת ביותר לטאג'ין היא: בשר כבש בתוספת פירות יבשים בבישול איטי.
מחפש תבשילי כבש ופירות יבשים? מגוון מתכונים מרוקאים עכשיו באתר אוכל טוב | מתכונים קלים לארוחות שישי ואוכל טוב

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית
600 גר' צוואר כבש, חתוך לקוביות של 3-4 ס"מ
8 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית גנג'ר כתוש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק
1/2 קליפת לימון
1 כפית ראס אל חנות - מתוק
3 עגבניות קצוצות, ללא הקליפה
300 מ"ל מים
מקל קינמון
200 גרם משמשים מיובשים
1 כף דבש
2 כפות כוסברה קצוץ דק
2 כפות שקדים, קלופים


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160מעלות. מחממים את שמן הזית במחבת ,מטגנים את הכבש עד להשחמה קלה, מעבירים לכלי חסין/ טאג'ין.
באותה מחבת, מטגנים את הבצל והשום עד שהם רכים אך עם צבע לא יותר מדי שחום.
מוסיפים צ'ילי, כמון, כורכום ג'ינג'ר קצוץ, ומבשלים 2 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את המתכון הסודי של המרוקאים"ראס אל חנות", עגבניות קצוצות, מים, קינמון, עלה דפנה ואת קליפת הלימון.
מביאים לרתיחה קלה, יוצקים הכל על הכבש בסיר הטאג'ין, מכסים במכסה ומבשלים בתנור במשך שעה.
מוציאים מהתנור ומערבבים את המשמשים המיובשים ודבש, מחזירים לתנור וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי או עד שהכבש רך.
מתבלים שוב במידת הצורך, במעט מלח ופלפל.
לאחר סיום הבישול , מפזרים מעל התבשיל, כוסברה, שקדים פרוסים ומגישים.

תבשיל כבש מרוקאי מנה מושלמת לערב שישי וחג. | מגוון מתכונים מרוקאים | כבש בתנור | טאג'ין בבישול איטי | מתכוני אוכל טוב עכשיו באתר | מחפש מתכונים מהעדה המרוקאית? מתכוני טאג'ין באתר אוכל טוב
.