יום חמישי, 17 במאי 2012

תבשיל קדרת עוף,בצל ויין אדום

תבשיל קדרת עוף,בצל ויין אדום
מחפש מתכון לקדרת עוף?
תבשיל קדרת עוף, מנה מושלמת לערבי שישי וחג.
תבשיל עוף מלווה בהמון בצל, תפוחי אדמה וירקות שורש.
מוצף ביין אדום.
אם אתם לא חובבי בשר אדום (גולש וקדרות בשר למהינים.)
המנה הזו מומלצת ביותר.
קדרת עוף, תבשיל מוצלח לשישי בערב וערבי חג. מתכונים ואוכל טוב
שעה וחצי של עבודה והתבשיל מוכן.
תבשיל קדרה הנו אחד המתכונים הקלים ביותר וכמובן הבטוחים ביותר.
אין סיכוי ליפול במתכון שכזה.



מצרכים:
4\1 כוס שמן לטיגון או שמן זית
6 שוקי עוף
4 כרעיים עוף
2\1 1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
8-9 שיני שום, פרוסות או קובית שום דורות
5 עלי דפנה
8 בצלים גדולים, קצוצים לחצי ירח
2\1  כוס יין
1 כפית פריקה מרוקאית מתוקה
2\1 כוס מרק עוף או ציר ירקות
2\1 1 כפית זרעי כמון
1 מקל קינמון
1 כוס זיתי קלמטה
1 כוס כוסברה, קצוצה
10 תפוחי אדמה חצויים
אופן ההכנה  
מחממים כרבע כוס שמן בסיר. מתבלים את השוקיים והכרעיים במלח ומטגנים היטב מכל הצדדים.
מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל ועלי הדפנה ומטגנים כ-5 דק' עד להזהבה.מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, בלי שהשום יישרף.
לתוך הסיר מוסיפים שוקי העוף והכרעיים ,מעל מוסיפים את הפפריקה ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את ציר המרק ויין.  מביאים לרתיחה ולאחריה מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-שעה.
אל תוך הסיר מוסיפים את הזיתים, תפוחי האדמה ומבשלים עוד כחצ שעה.
מוסיפים את הזיתים ואת הכוסברה לסיר, מכסים ומבשלים 10 דק' נוספת.

מנת חג מושלמת | ארוחת חג מושלמת תבשיל עוף וזיתי קלמטה | ארוחת שישי | מתכון ליום שישי. תבשיל עוף ותפוחי אדמה ביין אדום | מבחר מתכוני אוכל טוב עכשיו באתר