יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

מרק ארטישוק ירושלמי


מרק ארטישוק ירושלמי, מתכון מרוקאי לבטטה קוסביה

את הפעם הראשונה ששתיתי מרק ארטישוק ירושלמי, לא אשכח לעולם.
מרק ארטישוק ירושלמי
מרק ארטישוק ירושלמי

הגענו לירושלים בחורף 2004, לאזור מחנה יהודה. אחרי טיול קצר בשוק, התחיל גשם זלעפות
הקור ירד ל -4 מעלות. ברוק ירושלמי, הכי מתאים עכשיו זה מרק טוב ומשביע.
בתוך אחת המסעדות, בשוק מחנה יהודה. נכנסו למסעדה ביתית, המגישה אוכל מרוקאי אותנטית.
בעלת המקום המקסימה שאלה לשלומנו, ואנחנו שאלנו אותה על מרק היום.
במבטא מרוקאי כבד, הפצירה באנו לאכול מרק ארטישוק ירושלמי!!
ארטישוק ירושלמי?, שאלנו.. כן אמרה.
בטטה קוסביה- (במרוקאית) מרק טעים.. אתם חייבים לטעום...
הסתכלנו אחד על השני, לא הבנו כל כך מה להגיד.. עוד לפני שהספקנו, הוגש לנו לשולחן - מרק ארטישוק ירושלמי
מרק סמיך, עם ריח עז של בטטה.
מתכון למרק ארטישוק ירושלמי, אוכל טוב

-->
מצרכים
8 כוסות ציר ירקות (פרווה)
קילו ארטישוק ירושלמי, חתוך וקצוץ לקוביות
10 תפוחי אדמה, מקלופים וחתוכים גם כן לקוביות
3 יח' כרישה ( רק החלק הלבן ) חתוך לעיגולים 
1 בצל קצוץ גס
3 שיני שום קצוצות גס
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כוס שמנת

ההכנה:
במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ,הכרישה והשום.
אל תוך ציר הירקות, מוסיפים את הארטישוק , תפו"א, הכרישה,הבצל והשום המטוגן. מוסיפים מלח ופלפל. מכסים את הסיר. מרתיחים  במשך 25 דקות או עד שהירקות יתרככו. מרסקים את המרק עם בלנדר מוט. מביאים לרתיחה קצרה ומורידים לאש קטנה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים לעוד 5 דקות. מפזרים בצל ירוק קצוץ מלמעלה.

מתכון למרק ארטישוק ירושלמי אמיתי. | המתכון המושלם למרק ארטישוק ירושלמי