יום רביעי, 28 בנובמבר 2012

קדרת עצמות זנב שור

הרעיון היה לבשל מרק עצמות זנב שור. תוך כדי הבישול קלטתי שהמתכון מרק זנב שור ,הופך להיות קדרת עצמות זנב שור.
האמת לא האמנתי שהמתכון יהיה כל כך טעים.
בפעם אחרת שהכנתי את המתכון הזה, החלטתי לשדרג אותו מעט.
כמובן שכל השדרוגים נמצאים כאן במתכון.
מתכון מושלם לנזיד עצמות זנב שור, מתכון מושלם
קדרת זנב שור
קדרת עצמות זנב שור



מצרכים:
8-9 עצמות זנב שור עם בשר ומוח כמובן
2 בציםל בינונים קצוצים לקוביות
4 שיני שום קצוצות

2 שיני שום פרוסות עבה
3 גזרים חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
3 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות
גבעול סלרי חתוך לחצי באורכו ו ופרוס לעובי של חצי ס"מ

1 ליטר ציר ירקות או ציר בשר
2 כפות גריסי פניניה מושרים במים כשעה לפחות
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה גס
פפריקה אדומה, מרוקאית
מלח/פלפל
אבקת מרק עוף (לא חובה כמובן)
 7 כפות חומוס מושרה

 4 כפות אפונה קפואה

אופן  ההכנה:
1. להכניס את העצמות הטריות
  לצלייה בגריל מכל הצדדים - עד שבצר העצמות משחים
מטגנים מעט את הבצל והשום הכתוש, במעט שמן זית כתית מעולה. משחימים מעט ומוסיפים את הגזר, מטגנים עוד מעט ומוסיפים את תפו"א, בשלב זה חייבים לערבב כל הזמן אחרת תפו"א נדבקים לסיר .אחרי טיגון קצר מוסיפים את הסלרי. מוסיפים כף וחצי פפריקה איכותית ומערבבים. מוסיפים את העצמות זנב השור, ומוסיפים כליטר ציר ירקות או ציר בשר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי. מוסיפים את הגריסים, ויתר התוספות הרצויות ומבשלים כשעה שעה וחצי נוספים מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
המרק יוצא דיי סמיך ועשיר בטעמים.


בתאבון