יום שלישי, 24 באפריל 2012

מתכון חומוס ישראלי אמיתי | מתכון חומוס מסעדות

חומוס מסעדות,המתכון הטוב ביותר!! עכשיו באתר אוכל טוב

מחפש מתכון לחומוס ישראלי אמיתי?



-->
מבחר מתכוני חומוס ישראלים עכשיו באתר אוכל טוב.
למתכון חומוס ישראלי,רצוי לקנות גרגירי חומוס בשם הדס.
גרגירי חומוס הדס הינו זן ישראלי מושבח לחומוס.
גרגירי חומוס הדס הינם קטנים וטעימים להפליא.
אז קדימה לעבודה. מתכון חומוס טעים וקל להכנה
מתכון חומוס מסעדות ,מתכון קל ואוכל טוב
מצרכים:
1/2ק"ג חומוס מזן הדס
 כוס טחינה גולמית משובחת (טחינת הנסיך או היונה)
1 מיץ לימון סחוט
1 וחצי כפות מלח שולחן (תתחילו עם כף אחת)
1/2 כפית כמון
כפית סודה לשתייה

מתחילים : בוררים את החומוס (כל גרגיר שלא נראה טוב זורקים), מניחים בקערה את החומוס ומוזגים מים קרים עד לגובה של 10 ס"מ מעל החומוס.
לאחר כשעתיים מסננים ומחליפים את המים. מכניסים למקרר למשך 12- 15 שעות.
לאחר השריית החומוס במים מתחילים בבישול החומוס.
בסיר יצוק וכבד, מניחים את החומוס וממלאים מים מסוננים (תמי 4 או כל מים מסוננים אחרים) עד גובה של 7 ס"מ מעל החומוס.
מוסיפים לחומוס עם המים כפית סודה לשתייה ומתחילים בבישול. מביאים לרתיחה ולאחר מכן על להבה נמוכה כשעה וחצי עם מכסה.
תוך כדי מסירים את הקצף הנוצר מבישול החומוס ואם צריך להוסיף מים יש להוסיף לפי הצורך.
בכל משך הבישול גובה המים חייב להיות גבוה מהחומוס בסיר.
לאחר בישול החומוס יש להעביר למסננת ולהוציא כמה שיותר קליפות החומוס.
לאחר שעה וחצי בישול,יש לבדוק עם האצבעות או בטעימה האם החומוס מוכן.
איך יודעים מתי חומוס מוכן ? טועמים ומועכים.
אם החומוס נימוח לכם בפה ואם נמעך לכם בין בשתי האצבעות בצורה קלה, הוא מוכן.

טיפ לחומוס מושלם: לאחר בישול החומוס במים,יש לשמור כוס אחת של מים מתוך סיר החומוס

עוד טיפ חשוב לחומוס איכותי: לאחר בישול החומוס ולאחר סינון החומוס והוצאת כל הקליפות.
החזירו את החומוס לסיר ללא מים ובשלו את החומוס על אש נמוכה מאוד, עד להוצאת כל המים מהחומוס.
מידי פעם ערבבו או הקפיצו את הסיר, עד שהחומוס כמעט יבש ממים.
כל הפעולה אורכת כ12-15 דק'.
לאחר בישול וסינון החומוס יש להכניס את החומוס המבושל למקרר לשעה אחת בלבד.

טיפ לחומוס: רוצים להכין חומוס מסבחה? לאחר הבישול השאירו בצד כמות קטנה של חומוס מבושל והניחו אותו על החומוס המוכן.

מכניסים את החומוס למעבד מזון, מפעילים את מעבד המזון וטוחנים את החומוס עד לקבלת מרקם קרמי ואחיד.
בקערה גדולה,מכניסים את החומוס מוסיפים חצי כוס מים מבושלים(זה מהחומוס זוכרים) ובוחשים בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הטחינה ,המלח,הלימון,שום וכמובן הכמון. מערבבים שוב עם כף העץ עד לקבלת התערובת הרצויה.
במידה והחומוס סמיך יש להוסיף עוד כ-חצי כוס מים מבושלים.

טיפ לחומוס: לאחר קירור החומוס במקרר, החומוס יתמצק במקרר ולכן עדיף להכין מראש את החומוס כנוזלי ולא סמיך יותר מידי.
זהו החומוס מוכן.

להרכבת מנת החומוס: מורחים כמות נדיבה בקערה ומוסיפים את גרגירי החומוס החמים,מתבלים בשמן זית,כוסברה ופפריקה מתוקה.
מתכון חומוס מושלם. אל תוותרו על תוספות לחומוס כגון: פול או פטריות על החומוס.

מחפש מתכון לחומוס כמו של מסעדה? | מתכון חומוס באתר אוכל טוב - החומוס הטוב בארץ | איך מכינים חומוס בבית - מגוון מתכוני חומוס ביתי, מהיר וקליל עכשיו באתר אוכל טוב | מתכון לחומוס ישראלי | מתכון לחומוס מסעדות הטוב ביותר בארץ| המתכון הטוב ביותר לחומוס מסעדות | איך להכין חומוס כמו כמו במסעדה | מתכוני בשר מיוחדים