יום שני, 30 בינואר 2012

סשימי טונה צרובה במחבת


סשימי טונה
 סושיות בישראל נפתחו כמו פטריות אחרי הגשם.
לצערנו גם נסגרו כמו פטריות אחרי הגשם.
לפני כמה חודשים בטיול בניו יורק יצא לי לאכול במסעדה יפינית מעולה.
אחת המנות הטובות ביותר שאכלתי שם הייתה סשימי טונה צרובה במחבת עם עלי כוסברה ופלפל חריף.
המנה הגיע עם רוטב מדהים של שמן שומשום וסוייה איכותית.
לצערי מנה כזו עוד לא אכלתי בישראל,אך יש לציין שבאחת המסעדות הטובות בהם אני נוהג לאכול (סוהו בראשון לציון) טעמתי מנה כמעט דומה אך לא אותה דבר.

טוב אני לא אשלח אתכם לניו יורק עכשיו אלא אלמד אתכם להכין את המנה המדהימה הזו.
אוכל יפני ובמיוחד סשימי מתחיל עם דג טונה טרי ואיכותי.

מתכון לסשימי צרוב עם כוסברה ופלפל חריף


200 גר' טונה טריה ואיכותית
20 עלי כוסברה
20 פלחי פלפל חריף
4 כפות שמן שומשום
7 כפות רוטב סוייה

אופן ההכנה:


סשימי טונה צרובה עם רוטב סויה ושמן שומשום
 חותכים את הטונה לסטריפים דקים כ-1 סמ' עובי באורך 5 סמ'.
במחבת טפלון צורבים כ-5 שניות!! כן כן 5 שניות מכן צד את הטונה.
מגלגלים את הטונה ומניחים בצלחת הגשה.
רוטב לסשימי:
בסיר קטן מכניסים רוטב סוייה ושמן שומשום ומצמצמים כ- 5 דק'.
בעזרת כף שופכים מעט מהרוטב על כל גליל של טונה צרובה.
מניחים עלה כוסברה ופלפל חריף על הטונה.
מחפשים מתכונים לסשימי? | מתכונים ואכול טוב מתכון לסשימי טונה צרובה