כל המידע על פסטה איטלקית

פסטה היא מילה באיטלקית כלומר בצק. פסטה עשויה מקמח, סולת, קמח, מים,
ביצים. ראשית, מבשלים את הפסטה במי מלח, או שניתן לאפות את הפסטה, את הפסטה ניתן להגיש רטבים בטעמים, כגון: רטוב עגבניות, רוטב שמנת פטריות, רוטב פסטו, רוטב לימון ועשבי תיבול ועוד...
למרות הזיהוי הברור של פסטה עם איטליה, למעשה כיום ידוע כי הסינים הם אלה שהביאו את הפסטה לאיטליה הפסטה הגיע לאיטליה על דרך המשי המפורסמת.


מרקו פולו היה הראשון שיצר פסטה מחוץ לגבולות איטליה.
הפסטה כמו שכבר אמרנו יובא לאיטליה מסין בתקופה הרומית.
מפעל הפסטה הראשון שנפתח בארה"ב היה בשנת 1848 ע"י מהגרים איטלקים
אשר פתחו את המפעל בניו יורק.


בצק פסטה ניתן לעצב בצורות שונות, שלכל אחת מהן יש שם באיטלקית.
ישנן דרכים רבות להכין פסטה. לכל אזור באיטליה יש סוג של פסטה
 למעלה מ- 80 סוגים שונים של פסטה ניתן למצוא היום ברחבי העולם:
• מקרוני - ארוכים, חוטים דקים של פסטה
• פטוצ'יני - רצועות פסטה שטוחה ארוכים עשוי חיטה או ביצים
• פסטה פנה - צינורות פסטה כמו מקרוני אבל רחב יותר וקצר
• פסטה לזניה - דפי פסטה שטוחים ורחבים המיועדים לאפייה
• פסטה פוזילי - פסטה ברגים מסולסלים, מגוונת לפעמים עם תרד ירוק או אדום
עגבניות.
• Rotini פסטה - רחב יותר ועבה יותר מפוזילי.
• פסטה Farfalle -  פסטה בצורת עניבת פרפר.
• פסטה Kokopelli - פסטה בצורת צדף.
• פסטה Brutali - פסטה בצורת גלגל.
• פסטה קנלוני - גלילי פסטה חלולים בניתן למלא בתערובת שונות.
מספר סוגים של פסטה לא אטריות. לדוגמה, טורטליני היא פסטה קטנה מקופלת
כופתאות, והם בצורת טבעת. טורטליני מקורו בבולוניה, והוא נועד למילוי
עם בשר מוגש במרק. כל מחוז באיטליה נהוג להכין אותם בצורות שונות ומגוונות
וכמובן  במילוי של בשר בקר וירקות, גבינות. שנית, ניוקי היא כופתאות עשויות מתפוחי אדמה
באיטליה יש מספר דרכים להכין ניוקי. ניוקי מוגש בדרך כלל עם
עגבניות או רוטב חמאה וגבינה. בטוסקנה, איטליה, ניוקי עשויים תרד וריקוטה.


בישול פסטה הוא תהליך פשוט מאוד, עם זאת, הכנת פסטה מגיע עם הוראות מפורשות.
 רק דקה יכולה להפריד בין פסטה מבושלת כראוי לבין עיסת פסטה. אל דנטה
היא דרך הטובה ביותר לאכילת פסטה, אל דנטה: פסטה מוכנה אך מעט קשה, לאחר ערבוב הפסטה ברוטב הפסטה מוכנה.
בישול פסטה: לתוך סיר עם מים רותחים מוסיפים כף מלח. מכניסים את הפסטה מביאים לרתיחה, מורידים לאש בינונית ומערבבים מידי פעם. טועמים את הפסטה ומנסים להגיע לפסטה אל דנטה: מעט קשה אך מוכנה.
.