יום ראשון, 6 במאי 2012

מוקפץ פטריות בחמאת שום ויין


מוקפץ פטריות בחמאת שום ויין

מתכון פשוט לפטריות מוקפצות בחמאת שום ויין לבן.
עוד מנה שמתאימה ביותר לחג השבועות היא: מנת פטריות חמות ,מוקפצות עם חמאת שום ויין לבן . אין ספק שמי שאוהב פטריות המנה הזו תתפוס לו את החך מייד.
מגוון פטירות טריות כגון: פטריות פורטובלו, פטריות יער, פטריות שמפניון וכל פטריה שתחצפו בא, מתאימה למנה הזו.
ילדים אוהבים פטריות ובעיקר פטריות שום ומעט רוזמרין.
את מנת הפטריות הזו, ניתן לשלב עם מעט פסטה פנה  והמנה מקבלת את השם המוכר :"פסטה פנה ברוטב שמנת פטריות".
סוד המתכון הוא כמובן בהכנת הרוטב חמאה ושום.
אז קדימה לפני מתכון מוצלח ומתכון קל למוקפץ פטריות בחמאת שום ויין לבן. מבחר מתכוני פטריות באתר אוכל טוב ומתכונים

מצרכים:
300 גר' פטריות פורטובלו , קצוץ לאורך. טרי כמובן
300 גר' פטריות יער, קצוץ לאורך טרי
100 גר' פטריות שמפניון, טרי קצוץ לאורך
120 גר' חמאה
6 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
1/2 כוס יין לבן.
1 כף רוזמרין ,קצוץ טרי.

אופן ההכנה:

את כל הפטריות יש לקלף מהקליפה ולקצוץ לאורכם.
שימו לב: פטריות אסור לשטוף במים. למה אסור לשטוף פטריות במים? תשובה: פטריה סופחת אליה את המים ונספגת בפטריה. בזמן הטיגון הפטריה מפרישה את הנוזל (מים) והופכת לצמיגית ולחסרת טעם.
לאחר שקצצנו את כל הפטריות, מחממים מחבת רחבה וממסים בה את החמאה.
לאחר מס דק' בזמן שהחמאה מתחילה להנמס, מוסיפים את השום ומטגנים קלות
לאחר טיגון השום, מוצאים כמחצית מהחמאה והשום המטוגן לקערה קטנה.
חצי השני נשאר במחבת.
מטגנים על אש גבוה את כל הפטריות . שימו לב: הפטריות נצלות על אש גבוה בלבד. חובה!!
לאחר מס' דק' ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים את חצי כוס היין ומערבבים מהר.
לאחר שכל הפטריות קיבלו את טעם היין, כ-4-3 דק' מוסיפים חזרה את החמאה והשום שהנחנו בצד ומערבבים.
מגישים חם על גבי טוסט או בצלחת הגשה יפה.
מוסיפים מלמעלה את הרוזמרין הקצוץ ובתאבון.

מתכון לניוקי פטריות עם שמנת ויין | מגוון מתכונים לחג השבועות | מתכון לפטריות מתאים ביותר למוקפץ פטריות וכמובן לפסטות נהדרות | מתכוני חג השבועות עכשיו באתר אוכל טוב | חג שבועות מתכונים לשבועות ואלפי מתכוני חג