יום שלישי, 5 ביוני 2012

מרק בצל צרפתי אמיתי | מתכון בטוח למרק בצל


מתכון למרק בצל צרפתי | מרק בצל מתכון אמיתי

מחפש מתכון למרק בצל אמיתי?
אין צורך לטוס עד פריז בכדי לאכול מרק בצל אמיתי.
יש מס' דרכים להכין מרק בצל צרפתי.
אני מאוד אוהב שטיגון הבצל מגיע עד לקירמול הבצל ואז אז אני מוסיף ציר ירקות טריים.
מרק בצל צרפתי כשר, קל ומהיר להכנה אוכל טוב וטעים.


מצרכים

10 בצלים גדולים , חתוכים לקוביות גדולות
200 גר'  חמאה
8-10  גבעולי טימין טרי
1/2 כוס יין יבש
4 כוסות ציר ירקות
4 כוסות מים
200 גר' גבינת מוצרלה מגורדת.
2 כפות קמח

--> אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות גדולות.לתוך המחבת מוסיפים חמאה ממסים ומניחים את הבצל לטיגון איטי.
לאחר שהבצל תפס צבע חום יפה. מכניסים לתוך את המחבת לכ-20 דק' על 160 מעלות.
הכנסת הבצל לתנור תעזור לנו לקירמול הבצל.
לאחר הוצאת הבצל מהתנור מבשלים על אש נמוכה עוד כ-30 דק'.
מוסיפים את היין הלבן וממשיכים בטיגון איטי של הבצל.
מעבירים את הבצל לסיר מתאים ,מוסיפים טימין ציר ירקות ומים ומתחילים בבישול המרק.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה כ-שעה.
אין צורך להסמיך את המרק עם רביחה. זה קורה לבד.
אבל אם בכל זאת אתם רוצים מרק סמיך, אתם יכולים להוסיף 2 כפות קמח עם חצי כוס מים קרים, לערבב טובטוב עד שאין גושים בכלל(תערובת חלקה) לשפוך אל תוך המרק תוך ערבוב כל הזמן...
זהו המרק מוכן.
הכנת טוסט עם גבינת מוצרלה: יש למרוח על הלחם מעל שום כתוש, 
לזלף שמן זית ולהכניס לתנור עד שהטוסט שחום ויפה.
לאחר מכן מוזגים מרק לקעריות. מניחים את הטוסט ועליו גבינת מוצרלה איכותית.
אופים כ-3 דק' בתנור.
פשוט מהיר וקל. מרק בצל צרפתי בדיוק כמו בפריז.


התמונה צולמה במצלמת Canon 
Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens and EOS HD Movie Mode (Black)