יום רביעי, 25 באפריל 2012

עוגיות גרנולה בריאות | מתכון לעוגיות גרנולה אוכל טוב

מחפש מתכון לעוגיות גרנולה? מחפש מתכון לעוגיות גרנולה קלה ומהירה?

עוגיות גרנולה, מתכונים ואוכל טוב לעוגיות גרנולה
עוגיות נהדרות ליד הקפה,מהירות להכנה וקלות.
ניתן לשתף את הילדים באפיית העוגיות.
עוגיות גרנולה טעימות ובריאות, עם מגוון הפתעות בפה.
מתכונים ואוכל טוב במגוון עוגיות לחגים ושבתות

מצרכים:
1 כוס פקאן
250 גר' חמאה
1 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1 וחצי כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
3 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס נבט חיטה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
100 גר' שוקלד מריר, מגורד דק דק


מתכון לעוגיות גרנולה, מתכון אוכל טוב
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות
מניחים פקאנים על תבנית מכוסה נייר אפייה ואופיפ כ 5 דק'.
קוצצים את הפקאנים ומניחים בצד.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה,סוכר חום וסוכר לבן עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם וכמובן את תמצית הוניל.
מסננים לתוך המיקסר את הקמח,הקינמון,אבקת אפיה והמלח
ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד המרכיבים.
מוסיפים את שיבולת הדועל,נבט חיטה ושאר התוספות ומערבבים שוב במיקסר.

מהבצק שנוצר מגלגלים כדורים בגול כדור פינג פונג (קטן ,אך לא יותר מידי)
ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
לאחר שהנחנו את הכדורים בתבנית, לוחצים עם היד לקבלת עוגיה שטוחה.

--> טיפ לאפיית עוגיות: העוגיות תופחות !! יש לקחת מעט מרווחים בין עוגיה לעוגיה

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 12-15 דק'
מצננים את העגיות ושומרים בצנצנת אטומה.

מתכון עוגיות גרנולה בריאותיות, מתכון אוכל טוב לעוגיות עשירות בגרנולה וטעמים נהדרים | מתכון עוגיות לחג לשבועות| מתכון עוגיות לערב שישי וחג שבועות.

התמונה צולמה במצלמת Canon 
Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens and EOS HD Movie Mode (Black)