יום שלישי, 24 באפריל 2012

מתכון לפוקאצ'ה אוכל טוב | פוקאצ'ה מתכון



השיגעון לפוקאצ'ות התחיל אצלי לפני קצת יותר משנתיים.
התחלתי להעיז ולהתעסק אז עם בצקי שמרים וניסיתי כל מיני מתכונים שהיו ברשת,
האמת שבכל גירסה או צורת הכנה הפוקאצ'ה יוצאת טעימה ועם הזמן הפסקתי בכלל למדוד את המרכיבים
ואני פשוט מוסיף את המצרכים לפי הרגש.
יש אין סוף אפשרויות לגיוון עם הבצק הנהדר הזה והוא מתאים גם לפיצות דקות או עבות,
אפשר להתפיח ולאפות אותו כשהוא מקומח או כשהוא עטוף בשמן זית,
אפשר להוסיף עשבי תיבול ותבלינים לבצק ואין ספור אפשרויות לציפוי הפוקאצ'ה,
אפשר לאפות את הבצק על חלוקי נחל ויוצאת "פרנה" מרוקאית משגעת.
אני מצרף את המתכון הבסיסי והפשוט שממנו התחלתי ואשתדל לתת כמה שיותר רעיונות ואפשרויות כאן.

מתכון פוקאצ'ה ביתית | מתכון לאוכל טוב

 מחפש מתכון לפוקאצ'ה אוכל טוב | פוקאצ'ה מתכון קל ומהיר להכנה.

פוקאצ'ה טעימה ומהירה להכנה,קמח,מים שמרים ושמן ואתם על הדרך הנכונה לפוקאצה איכותית.
יש המון מתכונים לפוקאצ'ה ביתית, אבל המתכון לפוקאצ'ה הזו הינה קלה מאוד להכנה.
כמובן שניתן לשדרג כל פוקאצ'ה עם תוספות מדהימות כמו: חצילים,בצל מטוגן,עגבניות,גבינות פטה,גבינות מוצרלה ועוד..
מתכון פשוט וקל לאוכל טוב | פוקאצ'ה מתכון קל
תהנו.

מתכון קל לאוכל טוב | מתכוני ילדים ואוכל טוב | מתכון לפיצה ביתית | מגוון מתכוני דגים ובשר

מצרכים:


מתכון לפוקצ'ה סביח | מתכון פוקצ'ה אוכל טוב
800 גר'
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים
2 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית
כף מלח שולחן

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים יחד(למעט המלח) למיקסר עם וו לישה.
פעולת המיקסר חייבת להיות על מהירות בינונית למשך 10 דק.
אחרי שכל החומרים התאחדו יחד, מוסיפים את המלח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת (למניעת התייבשות)
מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
(כשעה בקיץ/ כשעה וחצי בחורף, להניח במקום חמים)
לאחר תפיחת בצק הפוקאצ'ה,מחלקים את הבצקלכדורים לפי הגדול המתאים (כ-6 כדורים לחות)

טיפ לפוקאצ'ה: אין "להתעסק" יותר מידי עם הבצק, בכדי לא להוציא את האוויר מבצק הפוקאצ'ה.

משמנים מעט את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות.
מניחים לפתיחה נוספת כ-30 דק'.
לאחר תפיחה שנייה, מכניסים את הכדורים "לטבילה מהירה בקמח" מנערים ופותחים לגודל הרצוי.
מניחים בתבנית אפייה כולל נייר אפייה. מברישים את הפוקאצ'ה בשמן זית, מלח גס וכל ירק שרק תרצו להוסיף.
חציל מטוגן, ביצה קשה,עגבניות שרי, גבינת מוצרלה(כדורים) ,רוזמרין ,טימין ועוד...

טיפ לאפיית פוקאצ'ה: חממו תנור בכ- 220 מעלות כ- 30 דק' לפני הכנסת הפוקא'צה לתנור

אופים בחום של 220 מעלות לכ 7-11 דק' (תלוי בחוזק התנור)
ניתן להוסיף מעט שמן בסיום האפייה.

בתאבון


המטבח האיטלקי הוא המפורסם בעולם. המתכונים הבולטים ביותר במטבח האיטלקי הם: מתכוני פיצות, פוקאצ'ות, מתכוני פסטות, מתכוני לזניה, מתכוני קלצונה ועוד..
המטבח האיטלקי מאופיין בחומרי גלם איכותיים וטריים. עשבי תיבול ועגבניות טריות הן חלק מהמאפיין החזק ביותר במטבח האיטלקי.
המטבח האיטלקי מחולק ומגוון על פי האזור. המטבח הסיצילינה מושפע מהמטבח הצרפתי ומשלב בתוכו כמון פטריות והעיקר פטריות כמהין.
המטבח הסיצליני מאופיין גם במנות בשר, מתוקים העשויים שקדים ואגוזי מלך ודבש, רטבים, מרקים ובשר בחומץ.
במטבח הרומאי: מטבח עשיר בטעמים ,פיצות דקות ורטב עגבניות טרי ומתובל בעדינות.
הפיצות ברומא כמעט ככולם עשויות על לבנים.
לא רק פיצות ולזניות .......
במטבח האיטלקי ניתן למצוא המון מתכונים כגון: בשר, דגים, לחם במעטפת בשר, ארוחות קלות - מזטים.
עוגות, מאפיים וכמובן ירקות טריים.