יום רביעי, 25 באפריל 2012

מתכון מרק בצל צרפתי | מתכון אוכל טוב למרק בצל


מתכון מרק בצל צרפתי | מתכון אוכל טוב למרק בצל
מחפש מתכון למרק בצל צרפתי? מרק בצל אמיתי הינו מרק בצל צרפתי.
המרק הצרפתי משלב בתוכו בשר. או יותר נכון ציר בקר.
אבל בגלל שכל המנות באתר כשרות, גם מתכון למרק בצל צרפתי זה, הינו כשר.
אל דאגה מרק בצל צרפתי כשר, לא פחות טעים ממרק בצל צרפתי לא כשר.
שילוב המתיקות מהבצל בתוספת טימין טרי וזעתר טרי. מעניקים טעמים וניחוחות נפלאים.

מצרכים:
10 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות עבות
2 שיני שום, קצוצות
צרור טימין טרי
צרור זעתר טרי
1 כפית מלח שולחן
1 כפית פלפל, גרוס דק
1/2 כף סוכר
1/2 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס ברנדי (לא חובה)
10 כוסות מים
8 פרוסות לחם קלוי
100 גר' גבינת פרמז'נו ריגנו (או כל פרמז'ן אחר)


אופן ההכנה:
הוספת טימין וזעתר טרי, מעניקים למרק הבצל טעם נהדר.
בחבל בישול, יש לקשור את צרור הטימין והזעתר ולהניחו בסיר עם הבצל
בסיר גדול,מטגנים את הבצל עד להשחמה יפה וזהובה. (לא לשרוף את הבצל)
משך הטיגון לוקח כ- 30 דק' על להבה נמוכה.
לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ל כ- 5 דק' טיגון עד לקירמול יפה.
מוסיפים את המים, המלח, הפלפל הגרוס ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דק'. במכסה סגור
לאחר מכן מוסיפים את היין הלבן והברנדי ומבשלים כ-10 דק' נוספות.
יש להוציא את צרור התבלינים מהמרק (טימין וזעתר)

רוצים להכין רביחה למרק בצל?
רביחה מהירה למרק בצל צרפתי: 3 כפות קמח, 2 כפות מים. מערבבים טוב  עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
שופכים את הרביחה למרק, תוך כדי ערבוב המרק במהירות, עד לסמיכות.

ממשיכים לבשל כ- 10 דק' וזהו. המרק בצל מוכן.

טוסט צרפתי על מרק בצל:
מכניסים לתנור שחומם מראש את פרוסות הלחם ועליהם את גבינת הפרמז'ן לכ- 6 דק' לתנור.
מוזגים לקערת מרק ומניחים את הלחם .

בתאבון


מרק בצל צרפתי, אוכל טוב ומתכונים | מרק בצל צרפתי לחג השבועות | מרק בצל צרפתי קל ומהיר להכנה