MENU

אתר אוכל טוב, מציע מגוון מתכונים כשרים. מתכוני דגים, מתכוני בשר, מתכון לחומוס ועוד..

יום שלישי, 11 ביוני 2013

מתכון פיליפינית חריפה הגרסה השקטה..

שנים שאני אוכל בג'ירף את המנה הטובה ביותר לדעתי שקיימת מזה שנים במסעדה.
"פיליפינית חריפה"..  מנת הדגל במסעדה, עם חלב קוקוס, קארי אדום, חמאת בוטנים, בשר וירקות..
אין ספק שהמנה הזו היא אחת הטעימות במסעדה ולדעתי הנמכרת ביותר גם כן.
אין ספור ניסיונות עשיתי בכדאי להגיע לטעם המדויק של המנה.
כשאני אומר אין ספור זה לפחות 30 -40 פעם בהם ניסיתי ,הקפצתי ,ערבבתי,טיגנתי,תיבלתי ומה!!!?? כלום נאדה
הטעם אפילו לא מזכיר.
עד שיום אחד ישבתי על הבר שברחוב אבן גבירול, והתחלתי לעקוב אחרי השף המלוכסן כמו בלש באמצע חקירה..
הצלחתי לזהות כמעט כל מרכיב שהמלוכסן הכניס למנה...
מתכון פיליפינית חריפה
כתבתי לעצמי בסמארטפון את כל השלבים,התבלינים, זמן ההקפצה וכו...

מאושר חזרתי הביתה וכעבור יום החלטתי לנסות ולהכין את המנה.
אז נכון אל תצפו למתכון המדויק אבל הטעמים בהחלט מזכירים מאוד מאוד את המנה המקורית של הג'ירף.
מתכון פיליפינית חריפה הגרסה השקטה.
למה שקטה אתם שואלים?? השותף שלי לדירה ישן בסלון עם החברה, כך שנאלצתי להכין את המנה עם הקפצות שקטות וחיתוכים עדינים של כל המרכיבים.

מצרכים:

1 בצל פרוס לאורך ( חצי ירח)
3 שיני שום כתושות
2 חצילים פרוסים לקוביות
3 גמבות אדומות, חתוכות לאורך
5 יח' פרגית,חתוכה לקוביות גדולות
1 קופסת חלב קוקוס
2 כפות קארי אדום חריף
2 כפות חמאת בוטנים טובה.
4 כפות שמן זית להקפצה
5 כפות שמן זית לטיגון החצילים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
חופן כוסברה לקישוט
חופן בוטנים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:
אני התחלתי עם טיגון החצילים עד להזהבה.
לאחר מכן מקפיצים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום. שימו לב לא לשרוף את השום.
מוצאים את הבצל והשום לקערה וממשיכים להקפצת הגמבות האדומות כדקה.
מוציאים ומניחים בקערה.
מטגנים במהירות את הפרגית ומוסיפים את הג'ינג'ר. מקפיצים כ 3 דקות.
מחזירים את הבצל עם השום, החצילים והגמבות לתוך הווק.

רוטב פיליפינית חריפה:
בקערה מוזגים את כל חלב הקוקוס ומוסיפים את הקארי וחמאת הבוטנים.
מערבבים טוב טוב לרוטב אחיד. שימו לב : לחמאת בוטנים יש חתיכות בוטנים,זה בסדר עם נשאר חתיכות בוטנים.
מוסיפים את כל התערובת לתוך הווק, מבשלים כ-4 דקות והמנה מוכנה.

עכשיו הבחירה שלכם...
נודלס או אורז?
אני בחרתי לעשות את המנה עם אורז, היא הרבה יותר טעימה ומזינה כך.
אתם תבחרו עם מה לעשות...

בצלחת הגשה שמים אורז ומעל את רוטב הפיליפינית החריפה. מוסיפים כוסברה ובוטנים קצוצים.

אז קדימה לארוחה טעימה וכמעט מדויקת של מתכון הפיליפינית החריפה..

בתאבון