MENU

אתר אוכל טוב, מציע מגוון מתכונים כשרים. מתכוני דגים, מתכוני בשר, מתכון לחומוס ועוד..

יום שלישי, 5 ביוני 2012

מתכון לקונפי שום | מתכונים קלים ואוכל טוב



מתכון לקונפי שום
מחפש מתכון קל לקונפי שום?
מתכון פשוט קל ומהיר לקונפי שום טעים טעים.
קונפי שום  משדרג כל מנה,מבשר ,דגים,פסטות ועוד..
מתכונים ואוכל טוב שמחים להציג בפניכם מתכון לקונפי שום.

מצרכים:

1/2 קילו שום כולל הקליפה.
2 כוסות שמן זית איכותי
5 פלחי לימון
1 כף מלח גס
1 כף פלפל גרוס גס.
צנצנת מעוקרת.

אופן ההכנה:

בסיר או מחבט עמוק יוצקים את שמן הזית.
מניחים את שיני השום בסיר ומבשלים על אש נמוכה כ30 דק'.
לאחר מכן מוסיפים את פלחי הלימון,המלח והפלפל הגרוס.
ממשיכים בבישול איטי עוד כ 30 דק'.
לאחר כשעה בישול יש לעקר צנצנת זכוכית ולאחסן בתוכה את השום קונפי.

מתכון שום קונפי מהיר וקל | מתכונים ואוכל טוב מתכון קונפי שום.

מתכון שום קונפי בוידאו | מתכונים ואוכל טוב

-->

מרק בצל צרפתי אמיתי | מתכון בטוח למרק בצל


מתכון למרק בצל צרפתי | מרק בצל מתכון אמיתי

מחפש מתכון למרק בצל אמיתי?
אין צורך לטוס עד פריז בכדי לאכול מרק בצל אמיתי.
יש מס' דרכים להכין מרק בצל צרפתי.
אני מאוד אוהב שטיגון הבצל מגיע עד לקירמול הבצל ואז אז אני מוסיף ציר ירקות טריים.
מרק בצל צרפתי כשר, קל ומהיר להכנה אוכל טוב וטעים.


מצרכים

10 בצלים גדולים , חתוכים לקוביות גדולות
200 גר'  חמאה
8-10  גבעולי טימין טרי
1/2 כוס יין יבש
4 כוסות ציר ירקות
4 כוסות מים
200 גר' גבינת מוצרלה מגורדת.
2 כפות קמח

--> אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות גדולות.לתוך המחבת מוסיפים חמאה ממסים ומניחים את הבצל לטיגון איטי.
לאחר שהבצל תפס צבע חום יפה. מכניסים לתוך את המחבת לכ-20 דק' על 160 מעלות.
הכנסת הבצל לתנור תעזור לנו לקירמול הבצל.
לאחר הוצאת הבצל מהתנור מבשלים על אש נמוכה עוד כ-30 דק'.
מוסיפים את היין הלבן וממשיכים בטיגון איטי של הבצל.
מעבירים את הבצל לסיר מתאים ,מוסיפים טימין ציר ירקות ומים ומתחילים בבישול המרק.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה כ-שעה.
אין צורך להסמיך את המרק עם רביחה. זה קורה לבד.
אבל אם בכל זאת אתם רוצים מרק סמיך, אתם יכולים להוסיף 2 כפות קמח עם חצי כוס מים קרים, לערבב טובטוב עד שאין גושים בכלל(תערובת חלקה) לשפוך אל תוך המרק תוך ערבוב כל הזמן...
זהו המרק מוכן.
הכנת טוסט עם גבינת מוצרלה: יש למרוח על הלחם מעל שום כתוש, 
לזלף שמן זית ולהכניס לתנור עד שהטוסט שחום ויפה.
לאחר מכן מוזגים מרק לקעריות. מניחים את הטוסט ועליו גבינת מוצרלה איכותית.
אופים כ-3 דק' בתנור.
פשוט מהיר וקל. מרק בצל צרפתי בדיוק כמו בפריז.


התמונה צולמה במצלמת Canon 
Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens and EOS HD Movie Mode (Black)

תבשיל שוק טלה/כבש חריף עם חומוס וירקות שורש


מתכון קל לתבשיל טלה עם חומוס וירקות שורש
תבשיל שוק טלה עם חומוס וירקות שורש

תבשיל שוק טלה/כבש חריף עם חומוס וירקות שורש 
מחפש מתכון לתבשיל טלה/כבש חריף?
מתכון פשוט ואוכל טוב לתבשיל כבש/טלה עם חומוס וירקות שורש.
אני חושב שסוף סוף הגיע מזג אוויר המתאים ביותר לתבשיל כבש/טלה עם ירקות וחומוס חריף.
 מזג האוויר ערפלי וקריר הגיע לצפון והעמק היפה שלנו הפך לחורפי במיוחד.
אין זמן טוב יותר לאוכל טוב שכזה ,תבשיל חם ונזיד כבש/טלה עשיר בטעמים,זה הזמן לתבשיל חם, לבבי וחריף.
נזיד כבש/טלה זה הינו בהשראת טעמים מבית אמא (במקרה שלי מרוקו)
שוק כבש/טלה, חומוס, שמן זית, שום, כוסברה ופפריקה מרוקאית, אשר מוסיפה רק נגיעה של טעם מעושן על התבשיל.
עוד מס' תבלינים מרוקאים לארומה משגעת.
מתכונים ואוכל טוב.
תבשיל כבש/טלה חריף
המצרכים
1 שוק טלה/כבש
2 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים גדולים קצוצים
1 ראש שום, קלופים וקצוצים לסטריפים
5 תפוחי אדמה חצויים לחצי
5 יח' ארטישוק ירושלמי, נקי ושטוף
4 עגבניות מרוסקות
3 כוסות מים או ציר ירקות
2 כפות פפריקה מרוקאית
1 כפית  צ'ילי אדום חריף
2 כפיות פפריקה מעושנת
קופסאות חומוס, סחוט ושטף או כוס חומוס מושרה לאחר יום
1 צרור כוסברה קצוץ
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית משיה - תבלין מרוקאי
1/2 קינמון טרי
1/2 כפית ראס אל חנות- תבלין מרוקאי
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:


מחממים שמן זית בסיר קרמי  גדול על אש בינונית גבוהה.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הגזר לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.
לאחר שהשום ,הבצל והגזר השחימו מעט, מוסיפים את בשר הטלה/כבש וסוגרים את נתח הכבש מכל הכיוונים עוד כ4 דק'.
מוסיפים עגבניות מרוסקות,מתבלים בכל התבלינים היבשים ומוסיפים מים או ציר ירקות.
מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות שעתיים
לאחר כשעתיים מוסיפים לכל התבשיל את גרגירי החומוס,תפוחי האדמה, ארטישוק הירושלמי ואת צרור הכוסברה.
ממשיכים בבישול איטי כשעתיים נוספות.
במידה והרוטב הסמיך יותר מידי מוסיפים עוד ציר ירקות או מים.
לאחר כ4 שעות תבשיל הכבש/טלה מוכן.
תבשיל שוק כבש חריף מתכון אוכל טוב ומתכונים קלים
בתאבון